Снимка: iStockПринципите на международното право и морското право трябва да се

...
Снимка: iStockПринципите на международното право и морското право трябва да се
Коментари Харесай

Русия за Средиземно море: САЩ няма да позволят военен конфликт Гърция-Турция

Снимка: iStock

Принципите на интернационалното право и морското право би трябвало да се съблюдава т, разяснява съветският дипломат в Гърция Андрей Маслов, оповестява " Катимерини ", представен от news.bg.

Попитан за  меморандума за съгласие сред Турция и Либия  относно  морските зони , посланикът съобщи, че  не желае да " влиза в подробни мнения " по въпроса, който би трябвало да бъде оставен на специалисти, само че " главният въпрос е  да се съблюдават правилата на интернационалното право , включително  Лозанския контракт от 1923 година и Конвенцията на Организация на обединените нации за морското право от 1982  г. "

Той е  убеден, че няма да има въоръжен спор сред Гърция и Турция . " Невъзможно е това да се случи  в границите на НАТО , така като  Съединени американски щати в никакъв случай не биха позволили въоръжен спор . "

Говорейки за двустранните връзки, Маслов съобщи, че  Гърция е обичаен и благонадежден сътрудник на Русия в Европа  и двете страни могат да продължат да  изграждат връзките си " даже при антируската обстановка на глобите " от Европейски Съюз.

Той цитира ноемврийското посещаване на министъра на външните работи Никос Дендиас в Русия и поканата отправена към съветския външен министър Сергей Лавров, който ще посети Гърция през 2020 година

Посланикът показва енергетиката и туризма като двата съществени бранша на съдействие , като загатва особено за  Elounda Hills на Крит - съветска инвестиция в размер на 408,5 милиона евро най-голямата задгранична стратегическа инвестиция в Гърция към този миг  - и Resort Skorpios, прочут като дом на починалия Аристотел Онасис в Гърция, инвестиция на стойност 165 милиона евро.

Във връзка с  връзките сред Русия и Запада  той изясни, че " виждаме, че  има разумни страни, в това число Гърция, които схващат безизходицата  на днешната обстановка " и изрази  благодарност на Русия за " откритата позиция на гърците , че архитектурата на  сигурността в Европа би трябвало включва и Русия . "

" Русия се интересува от многостранно съдействие с Европейски Съюз, стига да има интерес от страна на Европейски Съюз ", добавя посланикът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР